İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Prof. Dr. Ahat Andıcan Ortaokulu

Okulumuz Tarihçe

Okulumuzun temeli 24/09/1997 tarihinde atılmıştır. 31/08/1998 yılında ise yapımı yamamlanmıştır. 1998-1999 eğitim öğretim yılında hizmete girmiştir.
Okulumuzun yapım işi il özel idaresi tarafından finanse edilmiştir. Başar inşaat tarafından yapılan okulumuz Bodrum ve Giriş üzeri 2 kattan oluşmaktadır. 15 derslik ortaokul, 2 derslik anasınıfı olamak üzere 17 derslikten ibarettir. Toplam alanı 2977 metrekaredir. İkitelli Göçmen konutları ilköğretim okulu adıyla hizmete açılmıştır.Sonra isim değişikliği yapılarak bugünkü adını almıştır.

Okulumuzun ismini taşıdığı Prof. Dr. Ahat Andican, okulumuzun yapımı esnasında devlet bakanlığı görevinde  bulunmuştur. Değişik ülkelerden gelen göçmenlerin sorunlarıyla yakından ilgilenmiştir. Okulumuzun yapımında ve bitirilmesinde katkısı olduğu için okul müdürlüğünün teklifi üzerine 1998-1999 eğitim öğretim yılında Prof. Dr. Ahat Andican İlköğretim Okulu olarak ismi değiştirilmiştir. Okulumuz tam gün, gündüzlü ve karma olarak eğitim yapmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tip projesine göre yapılmıştır.

Kullanım Durumu :

15+2 dersliğe sahiptir. Tüm sınıflarda internet, bilgisayar ve projeksiyon mevcuttur. 3 adet idare odası vardır. Anasınıfı, mutfak, çok amaçlı salon, fen laboratuvarı ve kütüphanesi mevcuttur. Ayrıca arşivi, memur odası ,kazan dairesi ve kantini vardır.

Okulumuzun Bina Özellikleri :

Okulumuz betonarmedir. Çift camlı PVC sistemine sahiptir. Doğalgazlı kaleriferle ısıtılmaktadır ve deprem güçlendirmesi yapılmıştır.

Yönetim Kadrosu :

Okul müdürü , müdür yardımcısı ve memur bulunmaktadır.

Eğitim Durumu :

Eğitim-öğretim tam gün olup, 15 2. kademe ve 2 anasınıfı olmak üzere 17 şubeden oluşmaktadır.

Yayın: 06.05.2018 - Güncelleme: 04.10.2023 14:09 - Görüntülenme: 3555