İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Prof. Dr. Ahat Andıcan Ortaokulu

23 NİSAN KUTLU OLSUN!

Zorlu bir süreçten geçtiğimiz şu günlere rağmen yüzlerindeki  tebessümün, yüreklerindeki  sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz ve bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.

Atatürk'ün "Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz"Sözleri ile seslendiği çocuklara armağan edilen bu büyük bayramın bu yıl biraz buruk geçmesine izin vermeyelim. Çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı hangi şartlar altında olursak olalım okul bahçelerinde, cadde ve  sokaklarda kutlayacağımız  mutlu günlere en kısa zamanda ulaşmak umuduyla 100. yıl heyecanını milletçe hep birlikte yaşayalım..

Bugünün küçükleri, yarının büyükleri çocuklar!! Hepinizi çok sevdiğimizi ve güvendiğimizi ifade etmek istiyorum. 23 Nisan coşkusunu okulunuzda arkadaşlarınızla birlikte yaşayamayacak olmanız içimizi burksa da bazı duyguları yaşamak ve yaşatmak için olumsuz koşulların önemi yok diye düşünüyorum. 23 Nisan ile ilgili hikayelerinizi, masallarınızı kendiniz yazabilirsiniz.Evlerinizde şarkılarınızı ve şiirlerinizi söyleyebilirsiniz..

Evlerimizde olmamız 100.Yıl coşkusunu yaşamamıza engel olmayacak. Okul bahçelerinde ,meydanlarda olmasak da tüm Türkiye balkonlarda ve camlarda buluşacağız. Bayraklarımızı açıp 23 Nisan akşamı hep bir ağızdan İstiklal Marşı'mızı söyleyeceğiz...

Ayten AYAN