İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Prof. Dr. Ahat Andıcan Ortaokulu

Okul Müdürümüzden Mesaj

Kıymetli Öğretmenlerim, Değerli velilerim ve sevgili çocuklar;

Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi

Olmaya devlet cihânda bir nefes sıhhat gibi

Cihan padişahı Sultan Süleyman'ın bu ünlü sözleri, şu günlerde yaşadıklarımızın özeti gibi sanki.. Çin'in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı saran koronavirüsün ülkemizi de etkilemeye başladığı tarihten itibaren hayatın, sevinç ve mutlulukla, acı ve sıkıntılarla iç  içe yaşandığını lakin bütün bu problemlerin hiçbirinin sağlık kadar önemli olmadığını  bir virüs sayesinde anladık.. Hayatlarımızı eve sığdırmaya çalıştığımız bu günlerde okullarımızı da evlerimize taşıdık..Bu sıkıntılı günlerde virüsle mücadele etmek için canlarını hiçe sayan sağlıkçılarımızı ve eğitim sahasında da  Eba yayının takibi dışında,  öğrencilerine ulaşmaya çalışan, eğitimden  kopmasınlar uzaklaşmasınlar diye öğrencileriyle aralarında ki o çok  güçlü ve özel gönül bağına bir de sanal bağ ekleyen öğretmenlerimizi  kutluyor ve yürekten  alkışlıyorum..

Kıymetli arkadaşlarım.

Sizlerin de bildiği gibi Öğretmenler, sadece bilgiyi kolaylaştıran,  aktaran ve öğrencilerine bilginin kaynağına ulaşma yollarını öğreten kişiler değil, öğrencilerin hazır oluşları için onları motive eden, yüreklendiren ve cesaretlendiren kişilerdir. Zaten bu süreçteki çabalarınızla sizler bunu herkese fazlasıyla gösterdiniz.Arkadaşlar, bugün yaptıklarınız, yarınlarımızı iyileştirebilecek adımlardır. Uzaktan bile olsa öğrencilerimizin yanında olduğumuzu hissettirmeniz, öğrencilerimizin  motivasyonları için önem arz etmektedir. Özellikle 8.sınıflardaki öğrencilerimizin siz değerli öğretmenlerimizden moral ve destek anlamında beklentisinin daha fazla olduğu unutulmamalıdır. Öğrencilerimizle iletişimimizi lütfen kesmeyelim. Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un dediği gibi "Küçük hamleler büyük etki yaratır" Öğrencilerimizi arayalım öğrencilerimize velilerimize uzaktan da olsa destek olalım gücümüzü birleştirelim..Tatilde değil uzaktan eğitimde olduğumuzu öğrencilerimize hissettirelim..O küçük yüreklere insanların en büyük zayıflığının pes etmek olduğunu anlatalım..

Sevgili öğrencilerim,

"Dediler ki :Gözden ırak olan gönülden de ırak olur.Dedim ki:Gönüle giren gözden ırak olsa ne olur"diyor Mevlana...Sizler bizim gönlümüzdesiniz bunu unutmayın! Gücün ve mutluluğun temeli sağlıktır ..Bu yüzden uzaktan eğitim yapıyoruz...Yaşadığımız bu zor süreç sizlerin motivasyonu eksiltmesin. Durmadığınız  sürece ne kadar yavaş gittiğiniz önemli değil...Okul her yerdir..Şimdi evleriniz birer okula odalarınız da sınıflara dönüştü sadece..Eğitimlerinize uzaktan devam ediyorsunuz, öğretmenleriniz ise aradığınız her zaman yanı başınızda..Eba'yı takip edin...Derslerinizi ihmal etmeyin.. Bir de evde yaramazlık yapmayın anne ve babalarınızı üzmeyin..Canlarım,bir gün kalkacaksınız ve hep hayal ettiğiniz şeyleri yapmaya vakit kalmamış olacak. O halde şimdi tam zamanı. Hadi harekete geçin!

Kıymetli velilerim,

Öğrencilerimizin uzaktan eğitiminde en önemli destekçisi sizlersiniz. Onlara. huzurlu, sakin, mutlu, sevgi dolu bir ev ortamı sağlamanızı, çocuğunuzun öğretmeni değil ebeveyni olmayı tercih etmenizi, çocuklarımıza gereksiz kaygılar yüklememenizi rica ediyorum....Hiçbir sıkıntı veya problem sağlık kadar önemli değildir.. Bütün dünyayı bizlere verseler bile sağlık olmazsa hiçbir şeyin öneminin olmadığını görüyoruz, biliyoruz,yaşıyoruz.. Kendinize ve geleceğimiz olan çocuklarımıza çok iyi bakın, SAĞLIKLA KALIN...

İnşallah En kısa zamanda normal hayatlarmıza döner;Sağlıklı,mutlu günlere hep birlikte ulaşırız..

YİNE ZİLLER ÇALSIN..OKULLARIMIZ,KORİDORLARIMIZ  ÖĞRENCİLERİMİZİN