İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - Prof. Dr. Ahat Andıcan Ortaokulu

Ara

Hedef belirleme ve motivasyon amaçlı üst öğrenim kurumları ziyaretlerimizin  ikincisini Fatih- Cağaloğlu Anadolu Lisesine gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz, okulun bizzat kendi öğrencilerinden bilgi alıp, okulu gezdiler. Okulun puanı, eğitim programı, projeleri,üniversite sınavındaki başarıları hakkında bilgi edindiler. Öğrencilerden sınavı nasıl kazandıklarıyla ilgili tecrübelerini dinlediler.

Ara

Öğrencilerimize rehber öğretmenimiz Rahime ASARKAYA tarafından ergenliği tanıtmak için seminer verildi.

Ara

Dünya Engelliler Farkındalık Günü'nde hepimizin birer engelli adayı olduğu gerçeğinin farkında olan bireyler olarak üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen bağımsız bireyler olarak yer alabilmeleri için her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerekmektedir.

Kas

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK' ü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin hazırladığı törende saygı ve özlem ile andık.

Kas

Veli akademilerimizin ikincisinde çevre bilincinin arttırılmasına yönelik "Yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele" semineri ile Prof. Dr. Orhan KURAL velilerimiz ve öğretmenlerimiz ile buluştu.

Kendisine ve akademilerimize katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yılını okulumuzda düzenlendiğimiz törenle kutladık.

Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Başakşehir Kaymakamı Sayın Uğur TURAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ramazan YILMAZ  okulumuzda Bayrak Törenimize katıldılar.

Törenden sonra öğretmenler odasında öğretmenlerimiz ile kısa bir toplantı yaparak, sohbet ettiler.

Ekm

Veli akademilermizin ikinci konuğu bir çok kişi tarafından tanınan Prof. Dr. Orhan KURAL "Çevre Bilinci" konulu konferansıyla 1 Kasım Cuma günü saat 10:00' da bizlerle olacak.

Bütün velilerimiz davetlidir.

Ekm

Veli Akademileri kapsamında bugün Eğitimci-Yazar Mustafa YURTTAŞ' ın katılımıyla gerçekleşen " Ergen-Ebeveyn İletişimi " konulu seminerimiz velilerimizden büyük ilgi gördü. Çocukların başarılı olması için anne babalara önemli tüyolar verdi. Bu güzel seminer için Mustafa YURTTAŞ' a teşekkür ederiz.

Ekm

Bu yıl da 8. sınıf öğrecilerimize üst kurumlarını tanıtmak, sınava hazırlık sürecinde motivasyonlarını arttırmak ve hedeflerini belirlemelerine katkıda bulunmak amacıyla lise ziyaretleri yapmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda yılın ilk ziyaretini Bahçelievler Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi' ne yaptık. Öğrencilerimiz okulla ilgili detaylı bilgi sahibi oldular, bizzat o okulun öğrencileri ile iletişime geçtiler ve okul ortamını gördüler.

Başka okul gezilerinde görüşmek üzere...

Ekm

Codeweek Haftası dolayısı ile Bilişim Teknolojileri derslerimizde blok tabanlı kodlama öğreniyoruz.